Velkommen til Gamle Lofotbilder! De forskjellige albumene finner du her

gamlelofotbilder.blogg.no

Hei folkens!
Jeg har laget en gruppeblogg som heter gamlelofotbilder.blogg.no

Den skal være slik at alle som melder seg inn i gruppa skal kunne skrive innlegg, kommentere og legge inn bilder. Og det skal visst være gratis.

Jeg har skrevet ett innlegg der med et koselig bilde, det er bare å logge seg inn å se. Jeg sliter enda litt med å finne ut hvordan alt virker, men tror dette kan være en god løsning når vi nå mister muligheten til å bruke origo.

Håper dere melder dere inn på den nye bloggen og bruker denne aktivt.

Kan forøvrig røpe at jeg er midt i arbeidet med boka Poststedene i Lofoten, som er en oppfølger til Poststedene i Vesterålen som jeg ga ut i fjor høst.

mvh Jarl A

origo legges ned

jeg fikk akkurat en kjedelig melding om at Origio legges ned. det er synd, for det er en flott plass for å dele bilder og interessante opplysninger.

Noen som har forslag til et annet sted vi kan flytte hele greia? hvem eier sonen?

Enda et kort fra Borge jeg ikke har sett før ! Samme utgiver Larsen-Normans Kortforlag med nr 199. Fotografen har vel stått litt oppfor dagens Lofoten Sparebank – litt bakenfor i h.side ser vi bygget som fortsatt ligger ved E10 og som tidligere er vist på et gammelt postkort og med bilde av dagens bygg her på sonen. Langt bak får vi også et glimt av datidens Borge kirke – og da snakker vi om 1909 høyst sannsynlig. Navneformen BØSTED har jeg aldri sett brukt før !!

Dette postkortet har ikke jeg sett før og finner det heller ikke her inne fra før ved å søke på Kvalnes !! Samme utgiver som kortet under her fra Vestresand : Larsen-Normans Kortforlag med nr 197. Dette kortet er også ubrukt, men utfra andre kilder som nevnt før var fotografen på reise i Vestvågøy i 1909. Pussig nok har jeg aldri sett kort fra andre deler av Lofoten fra denne utgiver !!

Gamle Lyngvær på Johan Petter Bordewich’s tid.

Kanskje litt dristig å legge ut noe når aktiviteten er heller laber her på sommeren, men dette kortet er så bra at jeg tar sjansen !! Sist jeg søkte på Vestresand lå det bare 2 bilder inne hvorav det ene er et postkort – så kom jeg nettopp over dette kortet utgitt av Larsen-Normans Kortforlag med nr 194. Denne utgiver ga ut flere postkort fra Vestvågøy i 1909-10. Dette kortet er ubrukt, men et tilsvarende er sendt fra Knutstad 31/7-1910 – da er vi altså 106 år tilbake i går !! :-)

Kolflaaths forretninger i Kabelvaag og Narvik

Hvis noen er interessert i hva Lars K., min farfar , hadde og gjorde saa er jeg temmelig godt informert. Men han og Anton E. Kolflaath er ikke i slekt (hva jeg vet). Vil gjerne ha kontakt med historieinteresserte i Norge. Bor selv paa Mallorca. greteks@gmail.com Grete Kolflaath

Henningsvaer Cod Liver Oil Factory Lofoten Norway – 1916
Funnet på Ebay i dag.

Svolvær 1935 – et maleri av Einar Berger.
Hytta til Anna Boberg og Kuba er gjenkjennelig. Men de to store bygningene midt imot trenger jeg hjelp for å identifisere.

Panoramakort hvor begge halvdeler fortsatt henger sammen er ikke spesielt vanlige, og dette motivet fra Raftsundet har i hvert fall ikke jeg sett før !! Tror vi befinner oss i Svartsund med bebyggelsen på nordsida/ her til høyre og innseilinga til Trollfjorden langt i bakgrunnen litt til venstre for midten.
Kortene er ubrukt og merket Eneret W.B.Bøgh i Trondhjem og utgitt av Norsk Lystryk & Reproduktionsanstalt med nr 708.

Gamle Lofotbilder

Følges av 793 medlemmer.

På kvisten i Lofotpostens avishus har vi et stort arkiv med papirbilder fra 10 til 50 år gamle. Her vil det etter hvert bli scannet og lagt til bilder. Legg gjerne inn gamle bilder du også! Bildene som legges inn på Gamle Lofotbilder, vil kunne bli brukt under spalten “Gamle Lofotbilder” i Lofotpostens papiravis. Mer om sonen

Origo Gamle Lofotbilder er en sone på Origo. Les mer
Annonse

Nye bilder