Viser arkivet for august, 2016

gamlelofotbilder.blogg.no

Hei folkens!
Jeg har laget en gruppeblogg som heter gamlelofotbilder.blogg.no

Den skal være slik at alle som melder seg inn i gruppa skal kunne skrive innlegg, kommentere og legge inn bilder. Og det skal visst være gratis.

Jeg har skrevet ett innlegg der med et koselig bilde, det er bare å logge seg inn å se. Jeg sliter enda litt med å finne ut hvordan alt virker, men tror dette kan være en god løsning når vi nå mister muligheten til å bruke origo.

Håper dere melder dere inn på den nye bloggen og bruker denne aktivt.

Kan forøvrig røpe at jeg er midt i arbeidet med boka Poststedene i Lofoten, som er en oppfølger til Poststedene i Vesterålen som jeg ga ut i fjor høst.

mvh Jarl A

origo legges ned

jeg fikk akkurat en kjedelig melding om at Origio legges ned. det er synd, for det er en flott plass for å dele bilder og interessante opplysninger.

Noen som har forslag til et annet sted vi kan flytte hele greia? hvem eier sonen?

Enda et kort fra Borge jeg ikke har sett før ! Samme utgiver Larsen-Normans Kortforlag med nr 199. Fotografen har vel stått litt oppfor dagens Lofoten Sparebank – litt bakenfor i h.side ser vi bygget som fortsatt ligger ved E10 og som tidligere er vist på et gammelt postkort og med bilde av dagens bygg her på sonen. Langt bak får vi også et glimt av datidens Borge kirke – og da snakker vi om 1909 høyst sannsynlig. Navneformen BØSTED har jeg aldri sett brukt før !!

Dette postkortet har ikke jeg sett før og finner det heller ikke her inne fra før ved å søke på Kvalnes !! Samme utgiver som kortet under her fra Vestresand : Larsen-Normans Kortforlag med nr 197. Dette kortet er også ubrukt, men utfra andre kilder som nevnt før var fotografen på reise i Vestvågøy i 1909. Pussig nok har jeg aldri sett kort fra andre deler av Lofoten fra denne utgiver !!

Gamle Lyngvær på Johan Petter Bordewich’s tid.

Kanskje litt dristig å legge ut noe når aktiviteten er heller laber her på sommeren, men dette kortet er så bra at jeg tar sjansen !! Sist jeg søkte på Vestresand lå det bare 2 bilder inne hvorav det ene er et postkort – så kom jeg nettopp over dette kortet utgitt av Larsen-Normans Kortforlag med nr 194. Denne utgiver ga ut flere postkort fra Vestvågøy i 1909-10. Dette kortet er ubrukt, men et tilsvarende er sendt fra Knutstad 31/7-1910 – da er vi altså 106 år tilbake i går !! :-)