Viser arkivet for oktober, 2015

Høyet ble lasta opp på Skottnesmyran og kjørt ned til Ballstadlandet. Bilen er en gammel Oakland personbil som Karsten Auna bygde om til lastebil for min farfar. Vi ser to av mine tanter, en med riva bak bilen, og en mer spektakulært plassert på toppen av lasset :-)! Det var rom for mer spennende skjønn i bilens ungdom :-))!

Ny bok om Posten i Vesterålen

Dette er kanskje ikke helt rette fora å reklamere for ei bok om Vesterålen, men jeg vil likevel gjerne fortelle at boka om Poststedene i Vesterålen snart er ferdig.

Det er ei omfattende bok på over 300 sider, som forteller generell posthistorie, om båtposten, dampskipsposten, lokalrutene, og om postkontorene, poståpneriene og brevhusene. Boka er stappfull av bilder og intressante opplysninger.

Har du lyst på ei bok, så ta kontakt!

jarl.aspaker@gmail.com – tlf 45804045

Litt reklame for Friele. Noen som vet hvor i Lofoten?

Fra den tida tuberkulosen herja i landet. Mange lofotinger har vært innom her opp gjennom åra. På dette bildet, som er tatt på 17. mai 1946, finner vi Sandrup Jakobsen fra Vetting ved Gravdal blant de mange på balkongen. Han har pekt seg selv ut med et blått pennekryss i bildet. Sandrup led av tuberkulose i knoklene/skjelettet. En fryktelig sykdom!

3 fine postkort fra Folkehøgskolen i Kabelvaag lå nylig ute på en nettauksjon med utrop 125,- pr kort, men det ble nok for dyrt for ingen av de ble solgt. Jeg velger å presentere dette kortet som jeg ikke kan huske å ha sett før. Utgiver O.Skarbø fra Oslo – skal vi tru ca 1920 ?

Her ankommer “nybakte” Kong Olav V Gravdal sommeren 1959, på sitt første besøk i landsdelen som konge. Han har med Prinsesse Astrid på turen.
Vi ser litt av ekspedisjonsbrygga til Arne O. Gundersen i venstre billedkant. Han var også ekspeditør for sjøflyene som trafikkerte hit.

Vi snakker her om Sund ved Gravdal, – på det vi lokalt kaller “straumsi’a”. Sannsynligvis en sjelden utflukt på en vakker dag. Er spent på om noen lokalt kjente kan dra kjensel på noen :-)!?

Motorbåten HJØRDIS av Lofoten / Vesterålen?

Hei folkens!
I forbindelse med arbeidet med ei bok om posten i Vesterålen har jeg møtt på et lite mysterium.

I 1914 til 1918 gikk et fartøy som het M/B HJØRDIS i rute mellom Strandlandet og Raftsundet.

Jeg vet ingen ting ellers om denne båten, ikke hvor den hørte hjemme, ikke hvem som eide den, ingen tekniske opplysninger. Kan noen hjelpe meg?

Et bilde eller ei skisse av båten hadde vært fantastisk

Hilsen Jarl Aspaker, telefon 45804045

Ikke så helt enkelt å finne Amfi på dette bildet…

Antatt fotograf: Kristian Magnus Kanstad