Lødingen .

Vist 581 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Hva har bilder fra Lødingen å gjøre i en bildesamling med gamle Lofotbilder? Få dem i et eget album.

D e mange bilda fra Lødingen

Jeg har registrert at det er flere bilder fra Lødingen, men Lodingen er ikke en del av Lofoten. Det bør opprettes et eget område for Lødingen og Vesterålen.

D e vell slik att i dag vil nu både Ofoten , Vesterålen og ikkje minnst Harstad hør tell Lofoten – førr å tjæn meire pænga på turistan. Ka du syns om d? Hi hi.

Ja, jeg har registrert nettopp det! Ikke bra! Heia Vesterålen! Enig i at det må ryddes opp i geografien.
Ha en fin dag!

Tendensen til å bruke Lofoten-navnet utover distriktet er kjent. Vi kjenner til at blant annet Harstad vil utnytte Lofast til å innlemme Lofoten til sitt handelsdistrikt. Dette har Sortland prøvd seg på tidligere. At Lofoten i norrøn form Lofotr er det gamle navnet på Vestvågøy, gir også noen assosiasjoner. Vågan, og i særdeleshet Svolvær, har i det siste nærmest drevet rovdrift på å knytte navnet Lofoten til sine bedrifter og tiltak. Vi må akseptere at navnet Lofoten idag er knyttet til et geografisk distrikt der østligste kommune er Vågan og Røst er den vestligste. Vi kan godt ha gamle bilder fra Vesterålen og Ofoten (inkludert Lødingen) i egne mapper. Dette har med å ta vare på vår identitet i forhold til bosted.

Det Østligste fiskeværet i Lofoten fra gammelt av var Rinøyvåg i Lødingen kommune. Likeså har vi Kjeøya i Lødingen som var i drift helt opp til 1980/90 tallet. Kanstadfjorden er regnet som Lofothav.
For ikje å snakk om når vi var på besøk i Vestbygda og måtte gjøre stort på utedoen, da lå der alltid en Lofotpost å venta på gjennbruk.

Er enig i at regionene bør ha egne områder, ett album som dette tar lang tid å bla gjennom om man leter etter en spesiell plass:-) Men ei utrolig flott samling dette:-)

Kommunegrensa til Lødingen gikk engang helt til GImsøya og helt inn i Rombakfjorden på andre side, så Lødingen var et stort herred. Når det er sagt, så oppfordrer jeg bestandig venner og kjente å dra til Lofoten, og tar med besøk dit også. Jeg er stolt av Lofotens natur og skal ikke ta den fra dere.. Men det kan være forklaringa på at bilder fra Lødingen ligger under Lofoten.

Postkort fra Lofoten (3363 bilder)

 

Bildesamlingen (7828 bilder)

 
Annonse

Nye bilder