På besøk i Hermannsdalen.

Her har familien Myhre fått besøk.Her kan vi bla. se Magnhild og Ole Olsen,Karla og Kalle Olsen,Ågot Pedersen,Gunvor Myhre m.fl.
De siste årene hadde de telefon der ute.
Det ble lagt kabel fra huset til Karl Johan Jakobsen, Vindstad og over fjellet til Hermannsdalen. Kabelen ble lagt langs bakken og fulgte gangveien over Vindstadhåa til Hermannsdalen.Kabelen som ble benyttet var etter tyskerne(1940-1945). Telefonen ble flittig brukt, også blant de unge. Ofte ble sveivegrammafonen i Dalen satt i sving og telefonrøret holdt bort til slik at de på Vindstad kunne nyte musikken sammens med de i Dalen.Problemer med linjen var det forholdsvis ofte, grunnen var som oftest stein og snøras eller at dyrene som gikk på beite slet i stykker kabelen.Da var det bare å ta beina fatt og følge kabelen til en fant bruddet.Dette kunne være et tidkrevende arbeid, særlig om vinteren.

Det hører også med til historien at for en tre-fire år siden kom en nabo og ga meg telefonen som de hadde der ute.Han hadde tatt vare på den, og mente den tilhørte oss.Telefonen er gitt i gave til telemuseet på Sørvågen.

Vist 414 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Det er så morsomt å lese historien bak bildene. Du er utrolig kunnskapsrik om familien din og flink til å dele historien med oss andre.Flott

Ågot Pedersen er min oldemor fra Kirkefjord! Veldig artig å se. :-)

Hermannsdalen (133 bilder)

 

Bildesamlingen (7828 bilder)

 

Moskenes (243 bilder)

 
Annonse

Nye bilder