Huset til Johan Angel i Selfjord

Klikk på bilde for å få det opp i full størrelse

Vist 535 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Dette skaper minner, jeg var i Selfjorden sist sommer. Fant ut at det måtte være over 30, kanskje 40 år siden sist.I min barndom var vi på fjellslått i alle de år jeg kan huske. Magda og Johan Angel var min onkel og tante.

Huset ble dessverre revet og brent i fjor sommer (2011).
Etter Alsing flyttet derfra gikk det bare en vei for huset, og det var vel bare et spørsmål om når det hele ville falle sammen av seg selv.
Jeg har mange gode minner fra dette huset og stedet generelt. Var her flere somrer som liten.
Jeg fikk ikke oppleve min bestefar Johan Angell, han døde før min tid – 1947, men bestemor Magda husker jeg jo godt.
En annen ting jeg også husker godt er den gode lukten av malt kaffe på kjøkkenet der. Det er over 50 år siden, men fremdeles kan jeg kjenne den gode kaffelukten.
En ting som Håkon T.K. også nevner og som jeg husker svært godt, er slåtten som ble gjort i Selfjord. Jeg var for liten til å huske hvem som gjorde dette og det har jeg mange ganger tenkt på, men høyet ble fraktet til kaien og lastet ombord i båter. Vi barn fikk sitte på lasset.

Jeg var der i 2009/2010 og fikk med meg mange bilder derfra.Hvis du Odd M. går inn på Origo / Lofotliv så er de bildene der.Det som var mest rart da jeg gikk og “mimret” var den steinen som ligger oppfor huset (på vei til fjøsen) den klatra vi på, og tenk jeg sto ved siden av den og tok på toppen.Barns perspektiver blir (filleristet) i voksen alder.

Her er jeg fotografert på den steinen jeg tror du refererer til. Bildet er tatt i 1958, i retning Nakken som du ser til venstre i bildet bak stolpen. Er det Vorlandstinden og Nesfjellet i bakgrunnen?

Selfjord (51 bilder)

 

Bildesamlingen (7828 bilder)

 
Annonse

Nye bilder