1973, på tur i Lofoten, Laupstadosen, Osen

Her på det siste bildet jeg har digitalisert er vi fortsatt i Austnesfjorden.
I kommentarfeltet har Elisabeth lagt inn bilder fra samme plassen 2016.

Vist 151 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Tror den geografiske beskrivelsen er korrekt Kjersti :-) , men jeg er ikke så lokalkjent at jeg kan si noe om stedsnavnet du nevner. Elisabeth vil nok komme med facit, – mener i alle fall at vi ser over til Liland, på østsida av Austnesfjorden.

Vi er nok lenger inn i fjorden nærmere bestemt Laupstadosen. På folkemunne bare Osen.

Skal dra ut og ta et bilde nu……..så dere får se stedet i dag…:-)

Takk for det Trond. Liland…det husker jeg ble nevnt i en oppgave på NNiB
Så bra Elisabeth!

De tre øverste bildene er fra omtrent samme sted som det opprinnelige bildet. Det er tatt litt lengere ned mot sjøen.

Båtene ligger nok til venstre for det naustet som er der nå. Merk odden.

Her er nok bildet knipset. Legg merke til den gamle muren forran naustet (bildet bedrar det er ca. 100 m mellom disse) der var kaia til lokalbåten før.

E 10 går bak naustet – veien kom i 1964…:-)

Dette må være godkjent som stedsidentifikasjon! Det første bildet til Elisabeth fra 2016 kan man jo tilnærmelsesvis legge oppå bildet til Kjersti fra 1973 og få full overlapp, bare litt færre sjarker og litt mere trær siden 70-tallet….

Takk for godkjenning…:-)

Hehe, endelig et sted jeg kjente meg igjen, Erik…:-)

Da veien ble lagt over kilen i Osen, stengte veivesenet adkomsten for laksen som brukte å gå opp i elva. Dvs. røret som skulle ligget i Osen ble brukt i Budalen. Det er 43 år siden.

Nå skal fyllinga åpnes – nytt rør legges. Men jeg trodde det var en hurtig jobb, men det skjer vel ikke før oppgradering av E10 – skal de bruke like lang tid på det så vil en glad laks kunne gå opp i 2059 – faren er da at laksene har glemt hvorfor de står å stanger i kilen i Osen…..:-)

Men det blir da ikke i min tid…..

Denne jobben blir i disse dager utført i et bittelite vassdrag her på Ballstad :-) ! Her er det ikke snakk om laks, – mer ørret og røye(røyr). Nå dimensjoneres det for langt inn i, ja kanskje til og med forbi, fremtida :-) ! Prosjektet kan du forhåpentlig se her.

Dette har ingen ting med Kjerstis bilde å gjøre, – og stoppes her :-) !

Hehe, var visst litt ivrig etter å bli ferdig – selvsagt er det ørret og røye – men tror det slenger en å annen laks også. Nå ble jeg jammen usikker….

Tusen takk Elisabeth :-)

Bare hyggelig, Kjersti! Det er ikke mange minutter å kjøre – og oppdraget var jo litt artig, tenker på om jeg kom høvelig på samme plass som det opprinnelige fotografiet..:-)

De siste bildene er vel tatt i fra Langstranda eller Bakjorda??

Neimen om jeg har hørt slike navn, Bjørn.

Jeg står rett før 50 sonene er slutt ut av Laupstad mot Solvær og rett etter at 50 sonen har startet innover. Første vei til venstre fra Svolvær, der ligger det endel hus og i enden av veifyllinga.:-)

For et fantastisk vakkert sted! Nydelige bilder, både det gamle med de fine båtene, og de nye ….

Til Elisabeth: Langstranda var i 30-årene et lite fiskevær, i dag borte, kun ei hytte står der. Bakjordet et slotteland på 300 mål hørte til fiskeværet, i dag overgrodd av skog. Bjørn og min far var i sin tid deleier av fiskeværet. Bjørn og jeg er de siste som ble født på Langstranda. Dette har jeg omtalt tidligere på denne siden.

Nå har Elisabeth lært seg nye navn inne i Østnesfjorden. Di to navnene jeg nevnte er rett på andre siden avSildpollnes.

Bjørn, jeg ble så forvirret av dine stedsnavn Langstranda eller Bakjorda i forbindelse med stedet der bildet er tatt. Så det snøra ikke.
Langstranda ligger jo et stykke unna, men det ser jeg jo faktisk fra stuevinduet – Bakjorda har jeg aldri hørt om, så den var ny.
Selv hadde jeg en onkel som bodde på Følstad og senere i Vaterfjorden.

lofotbilder (145 bilder)

 

Bildesamlingen (7828 bilder)

 
Annonse

Nye bilder