1973, Reine og tidligere MS Flakstad, MS Langøysund i 1973.

Fra 1973. Se i kommentarfeltet for mere info.

Vist 156 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Vi er utenfor Reine, og ser fjellene rundt Reinefjordene bak. Tenkte først at dette var lokalbåten MS Røst som gikk i rute fra Bodø via Røst, Værøy og Moskenes innover Lofoten – opprinnelig helt til Svolvær. MS Røst var ny i 1959 og ble avløst av MS Mosken i 1975. Problemet er at båten over IKKE kan være MS Røst, se linken under! Har googlet, og finner at MS Røst var en båt som lignet litt, men var lengre, hadde flere vinduer /koøyer og høyere/større skorstein. Båten her kan ha gul skorstein med svart kant øverst, dvs. Salten DS?

Bilder av MS Røst – som IKKE er båten over

Det er gamle VDS’ MS “Flakstad” vi ser inne på Reine havn, men her som MS “Langøysund” med ny skorsteinsprofilering. Holder visst til på Svalbard nå. (Tror dette kan være riktig!?)

Så bra! Takk til Erik og Trond for info om bildet.
JJK ligger det et bilde av MS Flakstad
Samme båten ved Værøy

Forsåvidt riktig overskrift Kjersti, men på dette bildet er nok “Flakstad” på “gjensynsvisitt”, i en eller annen anledning, som “MS Langøysund”. På 60-tallet ble den først erstatta i Bodø/Lofoten-ruta av nybygget “MS Røst”, og deretter av nye “MS Mosken”. Sistnevnte ble siste båt i denne ruta. Alle var “VDS-båter”.

På tur ut Reinevågen. Vi ser inn mot Kjerkfjorden med Floan rett over kommandobrua og Lillehvalen (Litjhvalen) til høyre.

Takk for det Knut. Skrev først Kirkefjorden, men strøk det ut. Ble usikker på om jeg husket riktig :-)

Før den ble til Langøysund ble den overtatt av Harald Rostad,som brukte den i oppsynstjeneste(en del av kystvakta).Han overtok den da han kondemnerte Hagbarden (årstall husker jeg ikke).Tror den het Flakstad så lenge han hadde den.

Kan bildet fra Reinevågen være fra denne tida Håkon Tore?

Det vil jeg tro,han gjorde ikke store forandringer,utfra det jeg husker.

Etter at Harald Rostad gikk bort overtok hans sønn Bjørn båten.

Flakstad (86 bilder)

 

Bildesamlingen (7828 bilder)

 

Reine (148 bilder)

 

Reine (311 bilder)

 

Kirkefjord (50 bilder)

 
Annonse

Nye bilder