Rostad 0001

Bildet er tatt fra Reinefjordruten på vei fra Kirkefjord til Reine sommeren 1988.Klikk på bilde for å få full størrelse.

Vist 1526 ganger. Følges av 14 personer.

Kommentarer

Du har lagt ut mange fine bilder, Tom.
Dette fine bildet er fra Rostad, man kan tydelig se fjellet seiltinden.

Flott bilde. Er det frafløtta?

her har jeg vært en del, hos Erling og Gudrun…

Ja , her ligger både mine besteforeldre og oldeforeldre på morssiden gravlagt. Et alldeles fredfyllt og rolig sted.

Nydelig bilde som vekker mange tanker, strevsomme mennesker som aldrig gav opp..de har mye og läre oss..

Nei, Rostad er ikke fraflyttet,Jeg har to søskenpar som er fasboende

Er ny på ORIGO og blar igjennom gamle bilder fra min barndomstid på Reine. Husker jeg feil at det var en butikk/krambu på Rostad i gamle dager?

Det stemmer det, ble nedlagt på 50 tallet.Husker den så vidt.Min farfar og jeg rodde fra Vindstad til Rostad for å handle.

Min bestefar Erling Rostad (fosterbestefar) dreiv butikk der ute i sin tid ja…
prøver nå å nøste litt i noen tråder for å legge ut litt mere info om dette her.

Jes! Erling Rostad visste jeg hvem var. Hadde han ikke egen båt/skøyte?

Kjempeflott bilde,tar jeg ikke feil så er det Kaman som laga skygge på Rostad,da må det være langt på ettermiddagen eller kveld.Apropos Seiltind,båten Seiltind oppdaga jeg ved kai iBrønnøysund på slutten av 70 tallet.Den var da på vei til Sørlandet med ungdommer som hadde kjøpt den.De var uerfarne og leita etter skipper på turen til Trondheim,der skulle de få vante folk ombord,arti minne å dele med andre.Jeg husker ikke om Erling Rostad hadde egen båt,jeg vet iallefall at han hadde garnbruk og tror han pleide å leie båt.Men på slutten av min tid i (fjorn)tror jeg han eide en båt,bl.a.når han frakta stein fra Olstindura til steinkaia si.

Hva finner en ikke bare en leter! Erling Rostad m. fl.Reine hadde motorskøyta Rostad reg. nr. Ms 59. Erling må ha eid flere båter ; også ei skøyte ved navn Pytt.
Thoralf Rostad (vet ikke om han var broren til Erling) hadde en kutter som var omtrent like stor som Regina som Hartvig Sverdrup eide, kutteren Rostad 2.

Knut:
Toralf (f. 1907) og Erling (f. 1912) var brødre (tils. 7 søsken)

Siste båt Erling hadde hette Eli

Om jeg ikke tar helt feil så kommer min bestefar herfra

Her har jeg vært ! ;) Sommer.n 2007. Min mormor – Magnhild f. Andersen kom herfra . Hennes førstefødte – min mamma – ble også født her – i huset til mine oldeforeldre – Anton & Viktoria . Det huset stod ikke lengre i 2007. Jeg lengter tillbake !! & har en drøm om å bestige Segltind …..

Hvis du Hege Rostad forteller hva din bestefar het så kanskje vi finner det ut.

Her var jeg hver sommer frem til jeg fylte 14 år. Sverre Rostad (f. Kristiansen) og Marie var mine besteforeldre og bodde på Rostad. Min mamma, Kirsten Olsen vokste opp der.

Bildesamlingen (7828 bilder)

 

Moskenes (243 bilder)

 

Reine (311 bilder)

 
Annonse

Nye bilder