Tog, det e gode sake…

I Nordnorsk Magasin nr 3-1981 finner vi denne fantasien om Lofoten…tog i Lofoten…

Vist 258 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Lars Hansen Juvik var biblioteksjef i Vågan i en årrekke fra midten av 70-tallet. Skrev mye i mange sammenhenger og var aktiv i samfunnsdebatten. Etter ca. 20 års innsats ble han biblioteksjef i Rana – der han kom fra, og ble deretter fylkesbiblioteksjef i Nordland. Er vel pensjonert nå?

På tegningen ser vi “Lofottoget” klemt inn mellom fjæra og Lofotkatedralen, Nusfjordbrygger? og Svolværgeita – alt på en gang. Vi hadde faktisk en slags jernbane i Lofoten, men ikke til personbruk. Statens havnevesen hadde en liten intern jernbane rundt i anlegget sitt i Kabelvåg, og gruva i Matmora ved Laukvik hadde en utskipningsjernbane, og ved anlegg av større moloer var det ofte anleggsjernbaner ut på moloarmene.

Takk for utfyllende kommentar Erik!

Første magasin hadde dette bildet på forsiden.

Forsidebildet er fra Lofoten, nærmere bestemt Vestvågøya. Tatt fra Torvdalshalsen i retning omtrent sørvest. Vi skimter Borge kirke i bakgrunnen. Den som brant ned i 1983.

For en ikke lokalkjent er dette lik Bøstad?

Det vi ser nærmest her blir vel Sletteng-/ Strømgårdområdet like nedafor Torvdalshalsen. Kirka ligger på høyden på Borg, like til venstre og ovenfor der vikingemuseet Lofotr ligger idag. Bøstad blir nok området til høyre for kirka, og utafor høyre biledkant, ned mot Hagvågen med avkjørselen til Eggum. For øvrig blir nok Bøstad benyttet om hele området mellom Hagvågen og Nordliland, – dvs også bak kirka på dette bildet, – men kanskje mest av oss som ikke bor på stedet :-) .

Fra Bøstad … står som tittel på bildet :-))

Og her et bilde fra noen lunde samme område, – denne gang tatt i november 2013. Her ser vi mer av det som befinner seg utafor venstre billedkant på “forsidebildet”!

Så vakkert!

Kultur (50 bilder)

 

Bildesamlingen (7828 bilder)

 
Annonse

Nye bilder