Gimsøy kirke. Selv Guds hus må festes til vår moder jord

Som reiseleder og guide for femti historielagsmedlemmer fra Ringebu tok vi oss en tur til Gimsøy, 11. juni d. å. for å se midnattssola. Polartåka hindret oss i å få oppleve å se sola. Tok så dette bildet av Gimsøy kirke og har skrevet følgende tekst til bildet: Selv Guds hus må festes til vår moder jord. Den ble innviet 18. oktober 1876 og har 300 sitteplasser. Kirka er bardunert mot sterke vindkast (fallvinder) fra fjellet. Ble reparert etter storm 1887 og 1906, også reparert i 1954-55. Dette var en opplevelse for gudbrandsdøler å se. Huset vårt på Reine var også bardunert i mine guttedager.

Vist 561 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Exclamation_desat_24

Flott bilde og tekst, Knut!
Bardunert kirke fordrer et værhardt folk.. Dette hadde vært noe å legge ut på sona “norske kirkebygg”.

Exclamation_desat_24

Du skal få lov til å bruke bildet mitt, Tone.

Exclamation_desat_24

Tusen takk for det, Knut, men jeg mente at dette bildet måtte du få ut til flere, det var så flott og spesielt!
Du er fotografen!

Exclamation_desat_24

Du har større kontaktflate enn det jeg har, så bare bruk bildet Tone! Kanskje jeg vil bruke det i vår Lillehammeravis, Dagningen/Gudbrandsdølen (GD). Vi i Ringebu har ei vakker stavkirke. Den ville nok ikke ha klart de sterke stormene i Lofoten. Takk for positive kommentarer!

Exclamation_desat_24

Takk selv ;) Dette bildet må du bruke!

Exclamation_desat_24

Proff bilde Knut. Ser at kirka er lite skjermet. Fru Aalstad har et poeng der om å legge kirker i egen sone. For mange år siden fikk jeg se boken om alle landes kirker hos vår lærer Hilmar Husøy da han levde sine siste år på Ankenes. Han hadde bøker om gamle gårder og handelsteder m.m. Vet ikke om slikt finnes på biblotekene i dag. Har tenkt mang en gang hvor det ble av boken om slektsnamn i nordlandene som kom ut som førsteutgave sist på 18hundretallet og i fornyet utgave på 20 tallet som mor hadde.

Exclamation_desat_24

Origo har en egen sone også for kirker, den heter “Norske kirkebygg”. Anbefaler å ta en titt i den sona, Bjørn.

Exclamation_desat_24

Hvis du Bjørn mener “Norlandske handelsteder” av N. A. Ytreberg, så er det jeg som har denne. Den fikk jeg på sekstiårsdagen min. Kjøpt på Alrunen Atikvariar i Mosjøen.

Exclamation_desat_24

Nå har jeg lagt ut bildet på sonen “Norske kirkebygg”. Jeg fikk også lyst til ta med andre verset, fra Norsk salmebok, av Arne Garborg, Gud signe Noregs land, som jeg synes passer godt til dette bildet:
Me fekk det høgt og fritt, me fekk det vent og vidt med hav og fjell. Det står så trygt og godt, det står så reint og blått, rett som eit gudeslott med solskinstjeld. Kirka står trygt og godt (den er bardunert!) med hav og fjell i bakgrunnen!

Exclamation_desat_24

Den boka har jeg.

Gimsøy-bilder (7 bilder)

 

Bildesamlingen (7839 bilder)

 

Aust-Lofoten (205 bilder)

 
Annonse

Nye bilder